onsdag 15 juni 2011

underbara Sverige

Vi har nu varit hemma i Sverige en dryg vecka. Det har varit högt tempo men en helt fantastisk tid. Vackert väder, glada barn och många härliga återseenden. Sverige och Stockholm är verkligen underbart den här tiden på året. Det är nästan så att jag börjar fundera över vad vi gör i Tbilisi egentligen. Kan någon påminna mig?

Olga har lämnat oss och är sedan i natt tillbaka i Tbilisi. Vi har hunnit med massor tillsammans. De två första dagarna tog vi det lungt men sedan förra måndagen har det varit fullt fart. Vi har varit på barnkalas hos Santi och Felix 5 år, firat nationaldagen på Skansen, besökt farmor, njutit av Zetas, spanat in Ikea, lekt på Junibacken, picknickat med gamla dagis, välkomnat mormor och morfar hem från Gotland, badat i Kvarnsjön, promenerat i Gamla Stan, åkt båtsightseeing, ätit lunch på Fjällgatan och shoppat på H&M. I lördags lämnade Vilma och jag av Olga i Uppsala för ett kort besök hos sin förra familj. Väl i Uppsala passade vi på att träffa Lena, Olle och Ville. Därefter har vi hunnit med att fira Erik 9 år, ytterligare ett barnkalas hos Nisse 3 år, middag med Catrine, Niklas, Emil, Melker och Hilda och nu två dagars båtutflykt till Högböte tillsammans med Christer, Eva, Åsa och Alvar. Ser nu fram emot några dagars lugn innan Peeter kommer hem på Lördag...

Tänkte nu ta en paus i bloggandet. Det är lite svårt att beskriva "Livet i Tbilisi" när man befinner sig i Sverige...

torsdag 2 juni 2011

kortklippt

Förra veckan fick vi äntligen med oss Einar till frisören. Det krävdes en hel del övertalning och mutor innan han gav med sig. Väl där skötte han sig exemplariskt och verkade till och med tycka att det var kul. Frisören putsade och putsade och vågade inte riktigt klippa av honom håret, det var först efter tredje påpekandet om att vi faktiskt ville ha en kort frisyr som det rök. Så det tog ett bra tag för honom att bli klar. Jag var inte 100 procent nöjd med resultatet och har varit där med saxen själv lite grann efteråt. Nu har alla vant sig och Einar verkar riktigt nöjd. Han kunde till och med ha små tofsar fortfarande vilket gjorde honom glad.

onsdag 1 juni 2011

jordgubbar

Nu säljs jordgubbar i vartenda hörn. Vi köper nästan varje dag och äter för glatta livet. Billiga har de blivit också, mindre än 10 kr per kilo. Just nu kokar jordgubbssylt på spisen. Ska bli gott att komma tillbaka till i höst. Även rosor och pioner blommar för fullt och vi har mullbär på tomten. Vad gör man av dem? Det har nu varit varmt och härligt väder sedan en vecka. Kvällarna är superhärliga, att sitta ute i kortärmat till sent på kvällen är bara för skönt. Idag är det nästan 30 grader i skuggan och sol vilket gör det nästan för varmt. Aldrig är man helt nöjd...

Annars gör vi oss redo för hemfärd. På lördag åker jag med barnen och tar med oss Olga. Peeter stannar här två veckor till. Ska bli jätteroligt att visa Olga Sverige och Stockholm. Jag sysselsätter mig med allmänt fix inför hemresan: intyg till flyget pga att jag är gravid, köpa presenter till alla kalas vi ska på, tvätta bilen mm. I eftermiddag ska vi till en skräddare för att ta mått på Vilma till hennes skoluniform. I höst ska hon börja på "Kindergarden" på en större skola där barnen har uniform. Hon är så glad!