söndag 21 april 2013

Einar 5 år

Nu har vår fina, vackra och unika Einar fyllt 5 år! Det har vi firat i dagarna tre!

I torsdags hade Einar kalas på dagis. Jag var med på "circle time" och sedan bjöd Einar sina vänner på tårta.

I fredags var det den stora dagen och Einar väcktes traditionsenligt med sång. Vi hade sagt åt honom att stanna i sängen och försöka låtsassova, men det behövdes inte. Han sov på riktigt! Det kändes lite hårt att väcka killen som vanligtvis vaknar ganska tidigt på mornarna och dessutom har varit förkyld hela veckan. Tillslut slog han i alla fall upp ögonen och öppnade sina presenter.
Den allra bästa presenten var isbjörnen! Ytterligare ett tillskott till plastdjurssamlingen som har roat Einar sedan han var ca 2,5 år. Einars dagis var stängt och Einar hade önskat att få vara hemma hela dagen. Men jag lyckades få med honom på ett annat kalas på eftermiddagen för att fira lilla Carina som fyllde 3. Einar såg det som sin chans att få tårta på sin födelsedag, eftersom vi sagt att det inte skulle bli någon tårta just den här dan...

I går hade vi kalas här hemma. Einar hade bjudit sina tre bästa vänner från dagis: Carl, Sam och Sally, sina fröknar Sophie, Nina och Quinn samt Olga. Precis lagom stort kalas tyckte även föräldrarna. Temat var Ice Age eftersom det är i stort sett det enda de tre killarna pratar om och leker. Det blev en Ice Age inbjudan, Ice Age tårta och Ice Age figurer i godispåsarna. Ett lyckat kalas med mycket godsaker!

Fler bilder från firandet!

måndag 15 april 2013

tandläkaren

Häromveckan var jag tvungen att göra ett besök hos tandläkaren. Det visade sig att jag hade ett hål. Ett ganska stort hål dessutom! Istället för att laga hålet rekommenderade tandläkaren att jag först skulle göra en "professionell rengöring" av tänderna. Svårt att säga emot när man kommer med ett hål... Så jag fick prova på "Air Flow" för första gången. När jag låg där och tänderna (och halva ansiktet) polerades med det illasmakande pulvret så undrade jag vad jag egentligen blev utsatt för. Men rent blev det, till och med så att jag nu har ett litet mellanrum mellan framtänderna i underkäken.

Två dagar senare tog jag tunnelbanan tillbaka till tandläkaren för att laga hålet. Reflekterade över situationen och insåg att när man tar tunnelbanan i Tbilisi för att gå till tandläkaren i Tbilisi så bor man här på riktigt. Jag känner många expats som har bott här i många år utan att varken ha åkt tunnelbana eller gjort ett besök hos tandläkaren. Det gick bra att laga, kändes ingenting till och med utan bedövning. Skönt! Det var bara den konstiga skruvställningen med gummiduk som var besvärlig. Ont i käken hade jag efteråt!

Konsulterade sedan hela tandläkarupplevelsen med min kära tandläkarvän Lena och min georgiska tandläkare fick väl godkänt! Skönt det också!

lördag 6 april 2013

naturen

Idag gjorde vi en dagsutflykt för att få njuta lite natur. Bilen tog oss till en grässlänt utanför den lilla byn Orbeti
ca 1 timmes körning från Tbilisi. Det var härligt att komma ut och se något nytt. Vilma har haft en stor längtan efter att få springa över en äng och äta picknick under ett träd och det fick hon göra idag. Vi hade en härlig dag och är nu helt inställda på att bli lite mer aktiva och se mer av Georgien än vi gjort den senaste tiden.

Ikväll har Vilma en "sleepover" med sin kompis Sevgi här hemma. Spännande! Det har varit riktigt varmt och härligt väder hela veckan och middagen intogs på baksidan för första gången för säsongen. Det är vår på riktigt!

Fler bilder