lördag 25 januari 2014

Goodwill

Att veckohandla på Goodwill efter att varit hemma på besök i Sverige och Ica Kvantum i Kungens Kurva är inte direkt inspirerande. I teorin känns det väldigt mysigt att köpa sitt bröd på bageriet, fisken i fiskaffären, köttet hos slaktaren och frukt och grönt hos grönsakshandlaren. Men det är också väldigt skönt att kunna få tag på allt på samma ställe, veta från gång till gång vad som kommer att finnas i affären när man planerar maten för vecka och kunna välja ett recept utan att behöva tänka på vad som går att få tag på. En av de vardagssaker som kommer att bli enklare när vi flyttat hem.

lördag 4 januari 2014

Ett år har gått

Så har ett helt år gått igen. Jag läste just igenom mina blogginlägg från 2013 och kan bara konstatera att vi har ett bra liv. Det finns inte många motgångar i vårt liv och de motgångar vi har haft har varit ganska obetydliga med lite perspektiv på saken. Den 2 januari förra året skrev jag om Destiny Day som georgierna kallar dagen. Jag konstaterade då att vi skulle få ett år fyllt av sömn, frisk luft, motion, vackert väder, god mat, glada barn och tid för varandra! Och det mest har infallit - vi har verkligen haft ett bra år!

Så här minns jag 2013: skidåkning i Betania och Gudauri - Einar åker för första gången, utbyggnad av huset i Stuvsta planeras och påbörjas, resan till Dubai, besök av Jaan, Malin, Elna, Emmi och Caspar, en mammig Vilma som inte vill att vi går bort på kvällarna, en fantastisk sommar - både i Georgien och i Sverige, vattkoppor, Ingrid börjar dagis, Einar börjar skolan, matgnäll, ACC och coachinguppdrag med organisationer, yoga, Ingrid börjar sova på nätterna och flyttar in till de andra barnen, lata helgmornar, besök av Gunilla och Andreas, julfirande med Olga och tankar på att det är vårt sista år i Georgien...