fredag 25 april 2014

3 x hike

Vi har varit ute i naturen varje helg nu under tre veckor. Superhärligt!

Första helgen i april hade vi Annika, Robin, Siri och Isidor på besök. Mycket trevligt! Då gjorde vi en dagsutflykt till David Gareja och fick barnen att gå hela vägen upp på bergskammen till den Azeriska gränsen. Blåsigt var det och på sina ställen ganska nervöst då vi hamnade på en stig där det var ordentligt brant och ganska smalt. Men vackert!
Fler bilder

Helgen efter besökte vi Birtvisi med estniska ambassadörsfamiljen och ett gäng andra ester. Fantastiskt vacker och barnen sprang i stort sett hela vägen. Sällskap av andra barn ger motivation och pigga ben! Hit kanske vi till och med hinner ta oss igen innan vi lämnar Georgien.
Fler bilder

Förra helgen var det påsk och vi firade Einars födelsedag. På söndagen tog vi bilen till Lagodekhi nationalpark tillsammans med Caroline, Artur och Carina. Där satte vi barnen på hästar och gick en ganska lång promenad (ca 10 km) över stock och sten i hyfsat bra tempo. Vi övernattade på enkelt guesthouse och vandrade en kort sväng även på måndagen, trots regn.
Fler bilder

Så nu känner vi oss ganska nöjda. Den här helgen ska det vara dåligt väder, så förutom att Einar ska ha kalas imorgon, ska vi nog fokusera på att börja gå igenom kartonger och bestämma oss för vad som ska få flytta med hem och inte.

torsdag 3 april 2014

faktiskt

Ingrid har slutat med blöja - faktiskt! Vi har kämpat ganska länge med att motivera henne till detta, men utan vidare framgång. Veckan innan vi åkte till Dubai hade hon helt plötsligt blivit Hello Kitty fan. Det var Hello Kitty hit och Hello Kitty dit, eller Kitty Cat som Ingrid kallade henne till att börja med. Då kom jag på att Vilma hade en Hello Kitty baddräkt när hon var i Ingrids ålder. Jag mutade Ingrid med att hon skulle få en Hello Kitty baddräkt i Dubai om hon bara lärde sig att gå på pottan. Det gick bra någon dag, men sedan falnade intresset. När jag till slut tog fram baddräkten blev det bättre fart igen och väl i Dubai så var det bara att hota med att hon inte skulle få ha på sig baddräkten och inte få bada i poolen om hon inte gick på toaletten först. Mutor och hot funkar bra! Den här veckan har hon varit utan blöja på dagis också och det har gått jättebra - faktiskt!

Ingrid har börjat använda ordet faktiskt i varje mening, ibland både en och två gånger. "Jag är faktiskt jättetrött.", "Mamma, jag vill ha nappen faktiskt.",  "När ska vi faktiskt gå faktiskt?"   Snart kommer jag att börja ta efter tror jag faktiskt.