torsdag 24 november 2011

läsa och skriva

Vilma har lärt sig att läsa. Hon började träna för en dryg månad sedan. Var jätteduktig och läste 10-15 minuter varje kväll efter skolan. Nu läser hon alla ord hon ser. Blir inte alltid helt rätt, men ofta kan hon luska ut vad det står. Att det ibland är på svenska och ibland engelska gör det inte alltid så lätt eftersom vissa bokstäver uttalas olika. Hon har också ork att läsa flera sidor i en bok. Hon är verkligen superduktig!

Einar har börjat skriva. Han skriver nu sitt namn helt själv. Han kan alla bokstäver, kan skriva av ett ord och även skriva hela ord själv om han får hjälp med stavningen. Han älskar att sitta vid datorn och skriva saker i word. Igår skrev han upp alla namn på barnen på dagis. Han är bara 3,5 år!

Vi är självklart jättestolta över våra barn. Men nu behöver vi träna mer på utomhusaktiviteter som att springa över rötter i skogen, cykla, åka skidor och åka skridskor. I Vilmas skola är de bara ute ca 30 min efter lunch om det inte regnar eller snöar. På Einars dagis är det lite bättre, men fokus är på kreativa aktiviter och inte på rörelse. Igår var vi i alla fall ute på en promenad upp för berget bakom vårt hus. Tyvärr var det kallare än vi trodde och blåste en hel del, så vi fick snart gå hem för att inte frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar