lördag 25 maj 2013

fotboll

Nu var det Peeters tur att åka till Sverige och efter bara knappt två dygn börjar jag längta till hans hemkomst, eller i alla fall till vardag (med 2 av 3 i skola/dagis!). Bara dagens måltider håller en ju sysselsatt. Måste komma på något att äta som alla gillar (vilken inte är lätt just nu), laga maten, serva barnen, duka in och duka av, hålla koll på alla samtidigt och förhoppningsvis få i sig något själv.

I ottan blir man väckt också. Är det inte av Ingrid så av Einar. I morse bad jag Einar läsa för Ingrid, så att jag kunde få blunda lite till. Han läser långt ifrån obehindrat, men har verkligen tålamod och koncentration att ta sig igenom flera böcker. Vissa av dem har han läst så många gånger att han nästan kan texten utantill, men andra var han tvungen att ljuda sig igenom och han läste så bra att hon faktiskt låg kvar och lyssnade. Imponerande!

Tidig väckning, men ändå blev det lite stressigt att komma iväg till fotbollsträning. Vilma och Einars första, men säsongens näst sista. Vi får komma igen till hösten. Båda var ganska tveksamma till att faktiskt vara med till en början, men så fort de andra barnen började springa på uppvärmningen så hängde de på. Kul! Före och efter träningen träffade vi på några av Vilmas klasskompisar och alla vill vara med Ingrid. Hon är glatt med på noterna, men Vilma tycker att det är mindre kul...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar