lördag 12 oktober 2013

vi bygger ut

På måndag smäller det. Då kommer byggarna och ska börja riva och gräva. Spännande och lite läskigt! Äntligen ska vår utbyggnad bli verklighet!

Tankarna på att bygga ut huset i Stuvsta föddes för ganska många år sedan. Redan 2009 lät vi en kompis som är arkitekt rita på ett förslag och sedan dess har vi drömt om att kunna förverkliga detta projekt. Men så kom flytten till Georgien emellan. Då började vi fundera på möjligheterna att faktiskt bygga ut under tiden vi inte bodde i huset. Drömmen om att komma hem till ett utbyggt, större hus växte sig starkare och när våra hyresgäster flyttade ut tidigare än planerat i januari i år så satte vi planerna i verket. Vi trodde nog egentligen inte att det skulle funka, men alla insatta sa att det inte skulle vara några problem så vi beslutade oss för att köra. Det har tagit ganska mycket tid att få allt på plats. Justera ritningar, ansöka om bygglov, hitta en konstruktör och slutligen hitta en entreprenör som vi litar på. Men nu är förarbetet klart och byggarna redo att sätta igång och arbeta med vårt hus.

Jag har lagt upp en ny blogg också - vi bygger ut. Bloggen är egentligen mest tänkt för oss själva, så att vi kan lägga upp bilder och rapporter som vi får från vår entreprenör där hemma. Men jag vet att det är några där hemma som också är nyfikna...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar