fredag 7 februari 2014

snö och kyla

Så har vi fått uppleva riktig vinter i Tbilisi. Det har varit kallt här. Riktigt kallt. Biltermometern har visat på -14 som kallast, men det har nog varit ännu kallare vissa nätter. Ock även om väggarna är tjocka så tar sig kylan in i huset. Vi hade 16 grader i vardagsrummet när vi kom ner en morgon. Då blev det mysig frukostbrasa i köket vardagen till trots. Senare på dagen blev det dessutom strömavbrott och vi var nere på 15. Men det var som tur var inget långvarigt avbrott. Vi har trots allt haft tur. Många som vi känner har inte haft vatten på flera dagar på grund av frysta ledningar.

Men det har inte bara varit kallt. Snön har vräkt ner över Tbilisi. Det började snöa förra veckan och det ville aldrig sluta. Vi tog tillfället att åka till Betania både lördag och söndag förra helgen. Planen var att åka till Gudauri, men det vågade vi inte på grund av kylan och det ymniga snöandet. Jag passade även på att ta Vilma till Betania en tur efter skolan i måndags och gjorde samma sak med Einar idag. Det finns fördelar med att inte jobba heltid! Imorgon åker vi upp igen, men det blir nog sista gången. Det var redan idag grusigt på sina ställen. Även om det var 6 minus däruppe så smälter snön snabbt när solen värmer på.

Riktig vinter är härligt, men måste erkänna att Tbilisi är trevligare när det är barmark och lite varmare. Men det får gärna komma mer snö och hålla sig under nollan i bergen så att vi kan få komma iväg till Gudauri för lite skidåkning under Februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar