lördag 18 december 2010

Fullt upp

Den här veckan har jag varit ute och "hikat" (eller promenerat som Peeter skulle ha sagt) på kullarna ovanför vårt hus två förmiddagar. Härligt att komma ut i naturen och ha något annat än asfalt under sulorna, även om stadens larm var närvarande hela tiden. Första gången gick jag hela vägen upp till TV-tornet och det tog inte mer än en knapp halvtimme. Nästa vecka får jag förhoppningsvis sällskap av två andra arbetsbefriade damer.

Vi har hunnit med en hel del den här veckan, både fortsatt i julens tecken men även andra aktiviteter.  I tisdags var vi och lussade på ambassaden. Vilma var lucia och Einar var tomte. Själva luciaframförandet blev ganska kort, men vi bjöd även på lussebullar, pepparkakor och hemgjord glögg. Uppskattat!
På kvällen var vi och såg en pantomimteater som vår städerska Naira bjöd in oss till. Hon har själv varit pantomimartist och var väldigt glad över att få ta emot oss på sin teater. Det var riktigt bra faktiskt, men det bästa var nog att titta på Einar som satt helt stilla i full koncentration under hela föreställningen.

I torsdags var Vilma och red på en liten shettlandsponny. Hon fick rida så länge att hon till slut tröttnade och hade till och med lite ont i låren dagen efter... Igår var det julfest på dagis. Barnen var återigen lucia respektive tomte, men den här gången med färglada ansiksmålningar (vilket gjorde att Vilma mer såg ut som ett spöke). Einar var helt med den här gången (till skillnad från Halloweenfesten). Helt underbart att se honom dansa på juldiscot som följde på sångframträdandet. Tyvärr hade jag glömt sätta tillbaka kamerabatteriet efter laddning så det blev inga kort...
Den fullspeckade arbetsveckan avslutades med en middag här hemma tillsammans med Peeters svenska kollegor för att fira att Peeter får behålla jobbet och vi får stanna här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar