måndag 24 oktober 2011

höstlov

Den här veckan har Vilma höstlov och vi har inlett lovet med ett besök hos frisören. I eftermiddag ska Vilma gå på balett på Einars dagis. Hon har pratat om att börja på ballet jättelänge - nu får hon testa i alla fall. Vi får se om Einar också vill vara med. I fredags var det Halloween party för de små barnen på Vilmas skola. Vad tror ni hon var utklädd till? Just det - balettdansös! Vilmas kommentar i fredags angående höstlovet (som ännu inte börjat): "Jag längtar tills mitt lov är slut. Jag vill gå i skolan." Hon tycker att det är såå kul - strålar som en sol både på morgonen och när hon kommer hem. Vi får helt enkelt se till att hitta på många roliga saker nu när hon är hemma så att hon inte blir uttråkad. Just nu ligger hon och lyssnar på "Kalabalik hos morfar prosten" i lekrummet. Imorgon blir det övernattning hos Olga och på onsdag får Vilma gå en dag på Einars dagis (enligt eget önskemål). Och på fredag får vi besök av Åsa, Mathias och Alvar. Tjohoo! Peeter är i Brüssel den här veckan så jag är solokvist med barnen, men tack vare vår supernanny Olga som alltid ställer upp så känns det inte så jobbigt. Håller tummarna för att nätterna blir lika bra som natten till idag och att de två stora sover gott långt in på morgonkvisten...

Förra veckan var jag och träffade andra mammor med nyfödda bebisar. Det var min vännina Lene som är doula som hade arrangerat "mammagruppen". Spännande med mammor och barn från så många olika länder, de var från Spanien, Frankrike, Italien, Georgien, Kamerun och England. Med papporna så var det nog ännu fler nationaliteter. Jag stack ut lite i gruppen - alla andra hade fött här i Georgien och var förstföderskor.

Vad händer om man blandar juice, vinäger och bakpulver?

1 kommentar:

  1. "kalabalik hos morfar prosten" heter den visst, inte "prostens barnbarn" som jag trodde och inte heller "prostens morfar" som jag skrev... Rättat nu!

    SvaraRadera