måndag 10 oktober 2011

lite av varje

Idag har vi fått TV-kanaler. Det tog oss ett år, men nu så har vi tillgång till en massa ryska och georgiska kanaler och några få men ack så värdefulla kanaler på engelska. Lägligt nu då det är lättare att sitta framför tvn med Ingrid i famnen än att försöka skriva något på datorn.

Idag har jag och Ingrid varit hos en barnläkare för vägning, mätning och allmän läkarkontroll. Det funkade lika bra som hemma, men kändes lite onödigt med en läkare för att väga och mäta. Vår vän Lene som är sjuksköterska och doula har nu köpt in en våg och en mätmatta från Danmark, så när den anländer kan jag väga och mäta hos henne.

I helgen hade vi fullt upp med sociala aktiviteter. Vilma hade klassfrukost på en restaurang i lördags och på eftermiddagen var vi bjudna på lammgrillning. Trevligt! I söndags var Vilma på kalas hos två av hennes nya klasskompisar (tvillingar). Denna gång leklandskalas med hög ljudnivå, clown, spindelman, trolleri och tårta såklart. Medföljande föräldrar satt i rummet bredvid och rökte... Men barnen verkade ha roligt! 

Här har finhösten kommit tillbaka. Hade riktigt kyligt ett tag, men nu har vi haft flera dagar med 20+ och sol. Härligt! Har ätit middag utomhus tre dagar i rad nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar