tisdag 4 september 2012

reflektioner

Nu är vi tillbaka i Tbilisi sedan en vecka och jag har reflekterat över en del saker.

Det är otroligt skönt att vara hemma! Att få bo i sitt eget hem efter att ha varit inneboende under två månader är rena njutningen (och säkert väldigt skönt för de som fått stå ut med oss också).

Barnen blir mer mammiga ju mer tid de får med mig. Idag öppnade Einars dagis och även Vilma fick gå dit då hennes skola inte börjar förrän nästa måndag. Det är väldigt skönt med vardag!

Trafiken är helt galen här! Det visste jag ju sedan tidigare, men blev påminnd om det igen. Den är totalt oförutsägbar och ingen visar hänsyn. Det är tur att man är anpassningsbar och kan köra som en riktig Georgier.

Hundbajs på trottoaren är äckligt! Hur mycket bajsar Tbilisis hundar egentligen?

Vardagslyxproblemet med att komma på måltider för veckan är upphöjt till två här eftersom det är så mycket som inte finns. Och när man väl kommit på vad man ska äta så finns inte de ingredienser som man tänkt köpa...

Varför har vi inte provat mer under de två år vi varit här? Idag stekte jag sulguniost-stavar efter tips från Peeters nyanlända kollega Eva som bott i Tbilisi i 3 veckor. Smakade nästan som halloumi. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar