måndag 3 mars 2014

en härlig dag

I lördags hade vi en härlig dag i Gudauri. Vi åkte upp redan fredag morgon för att övernatta högt uppe på berget, i Hada Hut på 2.700 meters höjd. På fredagen var det molnigt med lite snö i luften och barnen var ganska gnälliga över både det ena och det andra. Vi tog en förlängd lunch vid stugan där vi även träffade Vilmas kompis Lily. När vi bestämde oss för att det var dags att åka lite skidor igen var klockan redan nästan fyra och det visade sig att liftarna stängde klockan fyra och inte fem som vi trodde. Snopet! Vi hann med ett åk och sedan var det bara att ta sig tillbaka till stugan och fördriva kvällen där.

Lördag morgon vaknade vi upp till strålande solsken och nysnö. Åt medhavd frukost och gav oss sedan ut i backarna så snart de öppnade. Vi var först upp i lift tre och det var fantastisk åkning som väntade oss. Inte bara i form av en nypreparerad och folktom backe, utan också två barn som åkte självständigt och ganska snabbt. Så nu fick Peeter och jag äntligen åka på lite själva. Einar har utvecklats otroligt. Från att ha ramlat i varenda sväng bara förra helgen åker han nu helt själv nästan överallt. Vi tog oss också upp med femmans lift till högsta toppen i Gudauri, Mt Sadzele på 3268 meters höjd, där vi fick utsikt över hela Kaukasus inklusive Kazbegi. Mäktigt! Vi hade verkligen en superhärlig dag med mycket skidåkning, solsken, utsikt och glada barn. Nu åker båda så bra att vi nästa år kan ta med oss Ingrid upp i backarna. Hon fick stanna i Tbilisi tillsammans med Olga och var lika glad för det.

Frågan nu är om det blir någon mer skidåkning i år. Nästa helg spelar Peeter fotbollsturnering och sedan är det bara en helg kvar innan vi åker till Dubai på barnens vårlov. Det ska mycket till om det ligger kvar tillräckligt med snö två veckor till. Idag var det 18 grader och sol här i Tbilisi.

Fler bilder

pistkarta Gudauri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar